top of page
cropped-62431377_m.jpg

Met enige regelmaat verzorgt EKootree workshops voor groenbeheerders, regisseurs openbare ruimte, boomspecialisten en beleidsadviseurs. Actuele onderwerpen, recente rechtspraak, ontwikkelingen in wet- en regelgeving en maatschappelijke trends en de consequenties voor groenbeheer of –beleid worden belicht. De komst van de Omgevingswet maakt duidelijk dat een andere bescherming van bomen wordt gevraagd.

Voor praktische, juridische of strategische adviezen voor bomenbeleid en groenbeheer  bent u bij ons aan het juiste adres. Onze adviezen leiden tot zichtbaar resultaat. Of het nu gaat om:

  • evaluatie van kap- of bomenverordening; 

  • heldere boom-beleidskaders;

  • richtlijn voor het doelmatig beoordelen van kapaanvragen;

  • betekenis van bomen en groen bij ontwikkelingen,

onze adviezen zijn altijd servicegericht en op maat.

Voor gedegen boomonderzoek met zichtbaar resultaat bent u bij ons aan het juiste adres. Praktische, juridische adviezen bij kapaanvragen leiden tot een definitieve omgevingsvergunning. Beoordeling van de impact van bouw- of aanlegactiviteiten op het voortbestaan van een boom resulteren in concrete voorwaarden én alternatieven voor behoud. Als grondlegger van de Bomen Effect Analyse (BEA) weet EKootree wat er komt kijken bij een goed advies op maat.

onder-slider-cropped-62431377_m.jpg

Wist je dit?

Hoogste loofboom

In één van de laatst overgebleven stukjes primair regenwoud in noord Borneo staat de hoogste loofboom ter wereld... 

Best beschermde boom

De best beschermde boom ter wereld staat misschien wel in Bodh Gaya India. Een eeuwenoude vijg is het stralend middelpunt van...

Plein met 1 boom

Dit plein is gevuld door één boom. In Lahaina op het eiland Maui (Hawaii) staat deze tropische vijgenboom met een kroon...

bottom of page